132 Gigawattpiek aan zonnepanelen nodig in 2050

In een recente studie heeft TNO de twee jaar geleden opgestelde toekomstscenario’s voor de  Nederlandse energievoorziening, ADAPT en TRANSFORM, geactualiseerd. Aan de hand van deze scenario’s onderzocht TNO wat de aanscherping van de klimaatdoelstellingen - tenminste 55% CO2 reductie in 2030 en klimaatneutraal in 2050 - betekent voor het verduurzamen van het Nederlands energiesysteem na 2030.

 

132 Gigawattpiek aan zonnepanelen nodig in 2050

 

Uit de studie van TNO blijkt dat de elektriciteitsvraag sterk blijft toenemen. De groei zal vooral afhankelijk zijn van de vraag naar waterstof vanuit de industrie en in hoeverre deze in Nederland uit groene stroom wordt geproduceerd, zoals zonne energie.


De vraag naar groene waterstof kan volgens de onderzoekers zeer groot worden als de grondstoffen in de industrie verder worden verduurzaamd en duurzame brandstoffen voor lucht- en scheepvaart in Nederland worden geproduceerd. De verschillende scenario’s laten zien dat de elektriciteitsproductie 3 tot 5 zo hoog zal stijgen als in 2019.


Solinoor kijkt naar de toekomst en loopt hierop vooruit. Met onze partners kijken we naar complete innovatieve groene energie oplossingen voor gebruikers. Hiermee doelen wij de energietransitie te kunnen versnellen en de afstand tussen produceren en verbruiken te kunnen verkleinen.


Bent u benieuwd wat Solinoor voor u kan doen? Neem contact met ons op via onderstaande knop of info@solinoor.com. Wij kijken graag mee naar uw situatie en project en denken mee in een passende duurzame oplossing.


Lees het hele artikel hier: Ambitieuze scenario's voor klimaatneutraal energiesysteem | TNO

 

Neem contact op