Meer inzet op groene waterstof

Meer inzet op groene waterstof: Nederlandse regeringspartijen VVD en D66 willen het vermogen van groene waterstof verhogen van de afgesproken 4 naar 8 Gigawatt.

 

De wereld is sinds het afspreken van de initiële 4 Gigawatt tijdens het klimaatakkoord in 2019 drastisch veranderd. Onder andere de oorlog in Oekraïne speelt hierin een grote rol en vraagt om afhankelijkheid van Russisch gas. Ook staan de partijen voor import van groene waterstof. Beide partijen geven - met oog op de Noordzee en onze gasinfrastructuur - aan dat Nederland zeer geschikt is voor een transitie naar waterstof. 

 

Meer inzet op groene waterstof

Zowel de windparken in de Noordzee als de 15 miljard euro voor duurzame energie moeten grotendeels worden gereserveerd voor waterstof. De overheid zal in het begin subsidie beschikbaar moeten stellen, maar op den duur zal het voor bedrijven zelf mogelijk moeten zijn om projecten op te zetten zonder subsidie. 

 

100% groene energie
Als producent van innovatieve duurzame energie oplossingen staat Solinoor voor een transitie richting volledige afhankelijkheid groene energie, en is dit een enorm positieve ontwikkeling richting verduurzaming en een groene toekomst. Het opwekken van zonne-energie voor eigen consumptie en aanliggende gebieden in combinatie met het produceren van waterstof biedt kansen voor mens en natuur. Graag denken wij mee hoe wij uw energie probleem kunnen ombuigen tot een haalbare groene oplossing. 


Meer weten over de productie van groene waterstof of wilt u weten welke kansen dit biedt voor uw bedrijf? Neem dan contact op via info@solinoor.com


Bron: NOS (https://nos.nl/artikel/2424951-vvd-d66-verdubbel-de-ambities-voor-groene-waterstof)

 

Neem contact op