RVO stelt 13 miljard euro beschikbaar voor duurzame projecten met SDE++ in 2022

Vanaf 28 juni gaat de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) voor 2022 open. Het totale budget van 13 miljard is aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren.

RVO stelt 13 miljard euro beschikbaar voor duurzame projecten met SDE++ in 2022

Deze regeling stimuleert bedrijven bij het verminderen van de CO2-uitstoot door subsidie te geven voor projecten die hernieuwbare (duurzame) energie produceren of CO2-verminderende technieken toepassen. Door het hogere budget komen meer technologieën en projecten in aanmerking en kan de CO2-uitstoot in Nederland sneller omlaag.


De regeling wordt voor een aantal nieuwe categorieën opengesteld, waaronder waterstof gekoppeld aan een zonnepark. Wij geloven dat zonne-energie in combinatie met waterstof een van de belangrijkste oplossingen zal zijn voor opslag van groene energie en zal leiden tot duurzame energie projecten. Zo kunnen wij bijvoorbeeld in de toekomst schepen laten varen op 100% waterstof direct opgewekt met zonne-energie. Deze regeling zal de energietransitie doen versnellen. Nederland wordt groener en slimmer.


Meer weten over deze regeling en wat het voor u kan betekenen?  Neem dan hier contact met ons op, wij helpen u graag verder. Het volledige artikel kunt u hier lezen.

 

Neem contact op