Onze connectie met onderzoek

Bij Solinoor geloven we dat het creëren en integreren van nieuwe kennis een belangrijke factor is voor het mogelijk maken van een duurzame toekomst. Daarom werken wij graag samen met universiteiten, onderzoeksinstituten en consortia om onze standaarden en ambities voortdurend naar een hoger niveau te tillen. Door studenten en onderzoekers te laten leren van onze praktijkervaringen loopt Solinoor voorop in de energietransitie.

Publicaties

Omdat Solinoor betrokken is bij tal van onderzoeksprojecten van studenten en onderzoekers, stimuleren wij onderzoek door de mogelijkheid te bieden nieuwe inzichten te testen en in de praktijk toe te passen.

Bent u op zoek naar meer informatie over welke onderzoeken wij doen?

Hier vindt u alles wat u nodig heeft.

 

Heeft u interesse in een uitgebreide toelichting op onze publicatie(s) of wilt u uw onderzoek (co-)publiceren? Stuur een e-mail naar info@solinoor.com of neem contact op via onderstaande knop.

 

neem contact op

Stages

MSc Innovation Sciences - Consultancy project

Universiteit Utrecht

In mei 2022 heeft Solinoor een team getalenteerde Innovation Sciences masterstudenten van de Universiteit Utrecht verwelkomd (van links naar rechts): Stan ter Burg, Timo van Arkel, Rutger Schreur, Hugo Hofstede en Daan Pisa.

Tijdens hun activiteiten bij Solinoor voerden ze onderzoek uit waarbij hun afstudeervraag draaide om “Evaluatie van de huidige stand van zaken, barrières en kansen van de glastuinbouwsector op weg naar groene waterstofaanpassing geproduceerd door zonne-energie.” Hun definitieve adviesrapport hielp Solinoor en de industrie beter te begrijpen of en hoe waterstof geproduceerd door zonne-energie kan dienen als alternatieve energieoplossing voor de glastuinbouw.

Bij Solinoor zijn we altijd op zoek naar manieren om bij te dragen aan onderwijs en participatie. Meer weten over de mogelijkheden voor uw project? Stuur een e-mail naar info@solinoor.com of neem contact op via onderstaande knop.

Onderzoeksprogramma's

Gelderse Aanpak Zonnevelden met Omgevingskwaliteit (GAZO)

Wageningen University & Research (WUR) en Provincie Gelderland

Omdat onze hoeveelheid land beperkt is, moeten we er multifunctioneel gebruik van maken. Om onze ervaringen en ambities te delen heeft Solinoor zich aangesloten bij het project ‘Gelderse Aanpak Zonnevelden met Omgevingskwaliteit – GAZO’, een gezamenlijk onderzoeksinitiatief van de provincie Gelderland en Wageningen University & Research. (WUR). Dit vijfjarige project omvat zes innovatieve zonneveldvoorbeelden waarbij de focus ligt op het versnellen van de energietransitie, multifunctioneel ruimtegebruik, het realiseren van gemeentelijke ambities, participatie en omgevingskwaliteit.

SPARKLES

Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)

Solinoor heeft zich aangesloten bij het SPARKLES consortium onder leiding van NIOO-KNAW (Nederlands Instituut voor Ecologie) om onderzoek te doen naar het gebruik en de impact van drijvende zonnepanelen. Het consortium, bestaande uit wetenschappers en publieke en private partners, heeft tot doel de technologische, ecologische en sociale voorwaarden te bepalen voor duurzaam gebruik van drijvende zonne-energie in verschillende contexten. Het onderzoek is erop gericht een bijdrage te leveren aan de energietransitie en het behoud van biodiversiteit, onderwerpen waar drijvende zonne-energie kan helpen schone energie op te wekken zonder landbouw- of woongebieden aan te tasten.

Wilt u meer weten over onze rol in onderzoeksprogramma’s of benieuwd naar de mogelijkheden om voor uw onderzoeksprogramma samen te werken met Solinoor? Stuur ons dan een e-mail naar info@solinoor.com of neem contact met ons op via onderstaande knop.

neem contact op

Neem contact op met onze experts

Bij Solinoor zijn we altijd op zoek naar manieren om bij te dragen aan onderwijs en participatie door in contact te blijven met studenten, wetenschap en onderzoeksinstituten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar rutger.schreur@solinoor.com of neem contact op via onderstaande knop.

neem contact op

 

Onderzoek partners van Solinoor

Solinoor-research-partners.png