De essentie van Solinoor

Solinoor heeft de missie om duurzame energie voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te maken. Wij zijn gedreven om dit doel te bereiken en houden hierbij rekening met de belangen van de natuur, het milieu en alle belanghebbenden zoals lokale gemeenschappen, gemeenten en organisaties.

Met een team van duurzame experts op het gebied van duurzame energie en duurzaamheid is Solinoor gebouwd op vier pilaren: 1) Advies, 2) Projectontwikkeling, 3) Engineering, Inkoop & Constructie (EPC), en 4) Onderzoek & Innovatie. Daarbij creëren we van A tot Z oplossingen voor al onze klanten over de hele wereld.

Wij voeren haalbaarheidsstudies uit om onze klanten gedetailleerd inzicht te geven in de mogelijkheden voor hen om te verduurzamen.

Solinoor is een ervaren projectontwikkelaar op het gebied van duurzame energie. Van een idee tot volledig vergunde projecten, wij staan voor u klaar.

Bij Solinoor doen we waar we het over hebben. Wij laten ontwikkelde projecten tot leven komen door ze uit te bouwen tot volwaardige projecten.

Alleen de productie van duurzame energie is niet voldoende om tot een duurzaam energiesysteem te komen. Door onderzoek te doen creëren we gespecialiseerde tools, energieopslagoplossingen en energiemanagementsystemen (EMS) voor het energiesysteem van de toekomst.

Advies

Solinoor feasibility study

Bij Solinoor willen we onze klanten graag helpen met duidelijke stappen om duurzamer te worden door hun energieverbruik te verminderen en hun potentieel voor hernieuwbare energiebronnen te verkennen. Met een team van gemotiveerde experts op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid bieden we gedetailleerde haalbaarheidsstudies aan die het potentieel van de activa van onze klanten onderzoeken. In de haalbaarheidsstudies duiken we diep in:

  • De lokale omstandigheden zoals locatiekenmerken en beleid;
  • Energiemanagement van productie, verbruik & optimalisatie;
  • De potenties op het gebied van bijvoorbeeld natuurintegratie, energieopslag en groene waterstof;
  • Business cases;
  • Risico- en mitigatieanalyse.

Bent u geïnteresseerd in wat de mogelijkheden zijn voor uw locatie en hoe onze adviesdiensten daarbij kunnen helpen? Neem contact op via onderstaande knop.

Contact

Projectontwikkeling

Development drawing Solinoor solarcarport

Om onze missie te vervullen om duurzame energie betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen, is Solinoor een toegewijde projectontwikkelaar op het gebied van duurzame energiesystemen. Door een integrale aanpak te hanteren creëren wij innovatieve energieoplossingen die naadloos passen in de omgeving en de belangen van alle betrokken stakeholders behartigen. In onze ontwikkelingsaanpakkijken we naar:

  • Projectontwerpen, inclusief componenten, materialen, afmetingen, etc;
  • Het uitvoeren van de nodige onderzoeken voor de bouw en het definiëren van de projectspecifieke Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid & Milieu (QHSE) aspecten;
  • Een gedetailleerde projectprocesplanning;
  • Afronden van de businesscase;
  • Aanvraag van licenties en vergunningen.

Geïnteresseerd in onze ontwikkelaanpak en welke rol Solinoor kan spelen bij de ontwikkeling van uw project? Kijk dan eens op onze projectpagina of neem contact op via onderstaande knop.

Neem contact op

Engineering, Inkoop & Constructie (EPC)

Het creëren en ontwikkelen van ideeën is slechts een deel van het verhaal. Daarom hebben wij de ambitie om duurzame energieprojecten tot leven te brengen met de nieuwste technieken, producten en systemen. Door jarenlange betrokkenheid bij projectprocessen van A tot Z hebben wij de ervaring en expertise opgedaan om alle uitdagingen aan te pakken bij het realiseren van duurzame energieprojecten. Met onze gedetailleerde engineering, inkoopstrategie en gestroomlijnde constructie aanpak zorgt Solinoor dat elk aspect bijdraagt aan een gestroomlijnd proces. Dit maakt Solinoor tot een uitstekend EPC-bedrijf dat volwaardige duurzame energieprojecten te mogelijk maakt.

Geïnteresseerd hoe voorbeelden uit de praktijk eruitzien? Ga dan naar onze projectpagina

Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid & Milieu (QHSE)

De aanleg van duurzame energiesystemen kan activiteiten met een hoog risico met zich meebrengen. Bij Solinoor hechten wij veel waarde aan de veiligheid van onze medewerkers en het milieu. Daarom leggen wij bij onze activiteiten de nadruk op Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid & Milieu (QHSE)-aspecten. We hebben een QHSE-programma opgezet dat uitgebreide risicobeoordelingen, regelmatige veiligheidstrainingen, milieueffectbeoordelingen en voortdurende verbetering omvat. Gevalideerd door EBN Certification, een onafhankelijk en erkend certificatie-instituut, beschikt Solinoor met trots over het VCA** certificaat. Door prioriteit te geven aan QHSE-aspecten, beschermen we ons personeel en het milieu en handhaven we ook de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze hernieuwbare energiesystemen waardoor duurzaamheid en klanttevredenheid op de lange termijn worden gegarandeerd.

 

 

Solinoor-VCA-2ster-4498-EBN-Certification

Wilt u meer weten over onze aanpak voor Engineering, Inkoop & Bouw van duurzame energiesystemen? Neem contact op met onze experts via onderstaande knop.

Contact

Onderzoek & Innovatie

Solinoor Innovative Energy Solutions 3D model

Wij geloven in een toekomst waarin aan de energiebehoeften van de wereld wordt voldaan zonder het milieu in gevaar te brengen. Om dit mogelijk te maken zien wij innovatie en technologische verbeteringen als één van de belangrijkste drijvende krachten. Door onderzoek en innovatie centraal te stellen in ons bedrijf verleggen we voortdurend de grenzen van de technologie, investeren we in baanbrekende oplossingen en streven we naar nieuwe benaderingen van de productie, distributie en efficiëntie van hernieuwbare energie. Met onze aanpak ontwikkelen en bouwen we betaalbare en toegankelijke duurzame energieoplossingen, waardoor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst voor iedereen werkelijkheid wordt.

Lees meer over de onderzoeksactiviteiten van Solinoor op onze onderzoekspagina