Drijvend zonnepark Zaltbommel

Gelegen bij het bedrijventerrein in Zaltbommel wordt een drijvend zonnepark gebouwd op een retentievijver. Op 5 december 2022 hebben Solinoor en Stichting Future Energy Zaltbommel het contract getekend voor de constructie van dit drijvende zonnepark. Begin maart 2023 zal de bouw van start gaan en zal ongeveer 7 maanden duren. In totaal worden er 5175 zonnepanelen geïnstalleerd wat gelijk staat aan 2.85 MWp aan duurzame zonne-energie. De geproduceerde energie wordt gebruikt in het nabij gelegen bedrijventerrein.

Door het wateroppervlak van de retentievijver te gebruiken in deze industriezone kan er extra hernieuwbare energie worden opgewekt om het bedrijventerrein verder te verduurzamen. Bovendien zorgt de installatie van het drijvende zonnepark voor een verbetering in de functie van de retentievijver door verdamping tegen te gaan en de waterkwaliteit te verbeteren.

 

neem contact op

Mijlpalen

 

5 december 2022 - Contract getekend

 

Op 5 december 2022 hebben Solinoor en Stichting Future Energy Zaltbommel het contract getekend voor het aanleggen van het drijvende zonnepark op de retentievijver in Zaltbommel. Met het tekenen van dit contract is de samenwerking aangegaan om het bedrijventerrein verder te verduurzamen en broeikasgas emissies te verminderen door middel van zonne-energie.

Meer afbeeldingen

Klik op een van de afbeeldingen voor weergave in hoge resolutie of om meer foto's van dit project te bekijken.

 

Meer weten?

 

Wil je meer te weten komen over dit project, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen project? Stuur een bericht naar info@solinoor.com of vul het contactformulier in via onderstaande knop.

 

Neem contact op