Zonnepark Geertjesgolf 

In de omgeving van de kernen Deest en Winssen in Gelderland is zonnepark Geertjesgolf gerealiseerd. Binnen een periode van 4 maanden is het zonnepark gebouwd en is sinds 21 december 2022 volledig operationeel. Er zijn meer dan 7500 panelen geïnstalleerd, wat gelijk staat aan een productie van 4.2 MWp aan groene energie. De opgewekte energie zal voor directe consumptie worden gebruikt door de machines van NEDERZAND B.V. die worden ingezet bij het zandwinnen in Geertjesgolf.

Wat dit project uniek maakt is dat het gebouwd is op een oude grofvuil stortplaats. Dit zorgt voor extra uitdagingen waardoor een nieuw innovatief design voor de fundatie en bekabeling nodig is. Door op een slimme manier de technieken af te stemmen op de omstandigheden van de projectlocatie kan er toch nog efficiënt gebruik worden gemaakt van een anders onbenut stuk grond.

 

neem contact op

Bovenaanzicht zonnepark en zandwinning Geertjesgolf - Winssen-Deest - Gelderland - Nederland - NL

Mijlpalen

24 juli 2022 - Contract getekend

Op 24 juli 2022 hebben Solinoor en NEDERZAND B.V. het contract voor ‘Solar’ project Geertjesgolf getekend. Hiermee kunnen de duurzaamheidsambities worden verwezenlijkt en wordt er gebouwd aan een groene toekomst.  Herman van der Linde, directeur NEDERZAND B.V: “Ons doel is om het volledige energiegebruik dat nodig is voor de zandwinning in het project Geertjesgolf uit de door zonnepanelen geproduceerde groene energie te halen en op die manier CO2 neutraal te worden.”

Tekenen contract Solinoor - zandwinning Geertjesgolf - Zonnepark
Close-up betonnen fundatie onderconstructie zonnepark Geertjesgolf - Winssen-Deest - Gelderland - Nederland - NL

12 september 2022 - Start constructie

Op 12 september 2022 is de constructie van het zonnepark Geertjesgolf officieel van start gegaan. Hierbij is de aanleg van de speciaal ontworpen betonnen fundatie begonnen waarop de zonnepanelen uiteindelijk op worden gemonteerd. Met deze unieke fundatie worden de risico's van het blootstellen van het onderliggende afval vermeden.

 

20 september 2022 - Plaatsing transformators

Op 20 september zijn de 2 transformator stations geïnstalleerd waarmee de voltages gereguleerd kunnen worden. De omvorm stations zijn essentieel voor het distribueren van de duurzame opgewekte energie uit het zonnepark. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van lichte transformatoren om belasting op de ondergrond bestaande uit afval te verminderen.

Plaatsen transformator zonnepark Geertjesgolf - Winssen-Deest - Gelderland - Nederland - NL
Installatie zonnepanelen zonnepark Geertjesgolf - Winssen-Deest - Gelderland - Nederland - NL

25 oktober 2022 - Installatie zonnepanelen

Na het aanleggen van de betonnen fundatie en het raamwerk waarop de zonnepanelen gemonteerd kunnen worden is er op 25 oktober 2022 gestart met het leggen van de PV modules. Over de komende dagen zullen hier bijna 7650 zonnepanelen worden geïnstalleerd. 

14 november 2022 - 7650 panelen geïnstalleerd

Een nieuw record voor Solinoor. In november is een totaal van 7650 panelen geïnstalleerd in minder dan 5 dagen, wat betekent dat we ons eigen record hebben gebroken met de installatie van meer dan 1500 panelen per dag!

Het park maakt grote progressie: De modules zijn geïnstalleerd en het hekwerk is geplaatst. Reeds is ook de aanleg van 18km aan kabels gestart. Nu dat dit bijna is afgerond zal er over de komende weken gestart worden met het testen van het zonnepark.

Zonnepark Geertjesgolf zonnepanelen geïnstalleerd - zandwinning - Winssen-Deest - Gelderland - Nederland - NL
Zonnepark Geertjesgolf opgeleverd en operationeel - Winssen-Deest - Gelderland - Nederland - NL

21 december 2022 - Zonnepark operationeel

Na het afronden van de bekabeling en testperiode was het project volledig operationeel op 21 december 2022. Binnen vier maanden is de complete constructieperiode voltooid van begin tot eind.

Tevreden met het proces en de resultaten is nu officieel de toevoer van hernieuwbare zonne-energie van start gegaan voor duurzame zandwinnnig.

 

Meer afbeeldingen

Klik op een van de afbeeldingen meer foto's van dit project te bekijken.

 

Natuur-inclusief met 100% eigen verbruik

Meer weten?

 

Wil je meer te weten komen over dit project, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen project? Stuur een bericht naar info@solinoor.com of vul het contactformulier in via onderstaande knop.

 

Neem contact op