Barneveld Betoncentrale

 

100% energieopbrengst voor eigen gebruik. In dit project voor Betoncentrale Wessel B.V. worden zonnepanelen geïnstalleerd met een totale energieproductie van 305 kWp, waarmee een groot deel van het energieverbruik van de centrale kan worden gedekt. 100% van de opgewekte energie is voor eigen gebruik, een overschot aan energie zal worden opgeslagen in batterijen die wanneer nodig kunnen worden benut.

 

 

neem contact op

Zonne-energie voor eigen consumptie

 

De piek van het energieverbruik van Betoncentrale Wessel B.V. ligt tussen half 6 en 9 uur ‘s ochtends wanneer het beton wordt geproduceerd. De piek van de kracht van de zon is echter pas later op de dag. Om deze piek in gebruik van energie te kunnen dekken wordt gebruik gemaakt van opslag van energie in batterijen.

Door installatie van de zonnepanelen wordt niet alleen de productie van CO2 drastisch verminderd, ook is de klant niet meer afhankelijk van de hoge energietarieven van het grid en nemen de kosten op lange termijn af.

 

 

 

Fase 1

Fase 1 van het project is afgerond in 2021: Met de installatie van zonnepanelen met een totale energieproductie van 138 kWp kon de energieconsumptie van het net worden geminimaliseerd en het grootste deel uit eigen productie worden gehaald.

 

Fase 2

Fase 2 start in June 2022: In de tweede fase worden extra zonnepanelen met een totale energieproductie van 167 kWp geïnstalleerd, waarmee het grootste deel van de energieconsumptie van de centrale wordt gedekt.

Meer weten?

 

Wil je meer informatie over dit project of ben je benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw project of bedrijf? We vertellen je er graag meer persoonlijk over. Neem contact op via onderstaande knop of stuur een mail naar info@solinoor.com.

 

Neem contact op