Betoncentrale Barneveld

In dit project voor Betoncentrale Wessel B.V. worden zonnepanelen geïnstalleerd met een totale energieproductie van 305 kWp, waarmee een groot deel van het energieverbruik van de centrale kan worden gedekt. 100% van de energieopbrengst uit zonnepanelen is voor eigen gebruik. Overdag zal het overschot aan zonne-energie worden opgeslagen in batterijen om op piek momenten, zoals de vroeg in de ochtend wanneer de betonproductie start, op te vangen met duurzame energie. Op die manier kan alle zonne-energie worden benut en werken we toe naar een betoncentrale die onafhankelijk is van het energienet. 

 

neem contact op

Zonne-energie voor eigen consumptie

 

De piek van het energieverbruik van Betoncentrale Wessel B.V. ligt tussen half 6 en 9 uur ‘s ochtends wanneer het beton wordt geproduceerd. De piek van de kracht van de zon is echter pas later op de dag. Om deze piek in gebruik van energie te kunnen dekken worden er speciale batterijen geïnstalleerd om de energie op te slaan die overdag niet direct gebruikt wordt.

Door dit project wordt niet alleen de productie van CO2 drastisch verminderd, maar zorgt dit ook voor lagere energiekosten. Door meer zelfvoorzienend te zijn door eigen energievoorzieningen aan te brengen is de afhankelijkheid van het energienet drastisch verminderd.

Fase 1

Het eerste gedeelte van de zonnepanelen (138 kWp) zijnin 2021 geïnstalleerd op het dak van de betoncentrale. Slimme meters zijn geplaatst voor het reguleren en controleren van het energieverbruik en de batterijen. Een groot gedeelte van de energieconsumptie van het net is geminimaliseerd nu het grootste gedeelte uit eigen productie kan worden gehaald.

Fase 2

Een tweede gedeelte van 167 kWp aan zonnepanelen wordt geïnstallleerd op de betoncentrale. De totale energieproductie van beide fases zorgt ervoor dat 90% van de totale energievraag kan worden voorzien uit duurzame zonne-energie.

Fase 3

Met de integratie van batterijen kan de overvloedige zonne-energie overdag worden opgeslagen voor later gebruik in de ochtend wanneer er nog geen zonne-energie beschikbaar is.

Meer afbeeldingen

Klik op een van de afbeeldingen voor weergave in hoge resolutie of om meer foto's van dit project te bekijken.

 

Meer weten?

 

Wil je meer informatie over dit project of ben je benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw project of bedrijf? We vertellen je er graag meer persoonlijk over. Neem contact op via onderstaande knop of stuur een mail naar info@solinoor.com.

 

Neem contact op