Betoncentrale Tiel

 

In december 2021 zijn er 296 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de betoncentrale in Tiel. Met meer dan een totaal vermogen van 97 kWp kan een groot gedeelte van de energiebehoefte van dit bedrijf worden voorzien. Op deze manier werken wij toe naar een duurzame industrie door productieproces van beton te voorzien van groene zonne-energie. Hierbij is de geproduceerde hernieuwbare energie geheel voor eigen gebruik.

 

neem contact op

Zonne-energie voor eigen gebruik

 

In totaal zijn er meer dan 296 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Tevens zijn BPM meters geïnstalleerd om de consumptie van en levering naar het energienet tijdens weekenden te controleren en reguleren. 

Door installatie van de zonnepanelen wordt niet alleen de productie van CO2 drastisch verminderd, ook is de klant niet meer afhankelijk van de hoge energietarieven van het grid en nemen de kosten op lange termijn af.

Meer afbeeldingen

Klik op een van de afbeeldingen meer foto's van dit project te bekijken.

 

SDE+ Regeling

Mede dankzij het verkrijgen van subsidie vanuit de SDE+ 2019 regeling (stimulering duurzame energieproductie) kon het bedrijf bij Solinoor een aanvraag doen voor het ontwerpen, ontwikkelen en behoud van zonnepanelen. Door middel van de gehanteerde EPC - engineering, procurement, construction - procedure kon het project technisch worden gerealiseerd.

SDE++

De SDE++ in een productiesubsidie om de klimaatdoelen te behalen. Er wordt subsidie verstrekt voor het produceren van duurzame energie of het vermijden van CO₂. Meer lezen over de SDE++ en direct aanvragen kun je hier.

Meer weten?

 

Wil je meer te weten komen over dit project, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je eigen project? Stuur een bericht naar info@solinoor.com of vul het contactformulier in via onderstaande knop.

 

Neem contact op