Groene waterstof

Een essentiële bron van energie voor het creëren van een hernieuwbaar en duurzaam energiesysteem.

Wij geloven dat groene waterstof een van de belangrijkste technologieën is in de energietransitie. Het belang hiervan voor een duurzaam energiesysteem is tweeledig: 1) Het afnemen van afhankelijkheid van de instabiliteit van het energienet, door het opslaan van een overschot aan groene energie voor gebruik in de toekomst. 2) het dienen als een duurzame brandstof- en grondstof molecuul voor bijvoorbeeld de industrie- en transport sector. Zonder waterstof is het realiseren van een duurzaam en volledig duurzaam energiesysteem zeer lastig.

Solinoor hydrogen 3D model close-up
groene waterstof - electrolyser - zonne-energie - windturbines

Voordelen van groene waterstof

  • Energie onafhankelijkheid: Het combineren van groene energie & waterstof om zelfvoorzienend te worden bij het beheren van energieverbruik.
  • Betrouwbaar: Een effectieve manier voor het stabiliseren van een fluctuerende energieproductie uit hernieuwbare energiebronnen.
  • Veelzijdig: De flexibiliteit van groene waterstof zorgt er voor dat er verschillende manieren zijn om operationele processen te verduurzamen.

Onze inzet voor groene waterstof

Bij Solinoor ontwerpen en ontwikkelen wij de projecten die benodigd zijn voor het produceren van groene waterstof uit zonne-energie. Hierdoor leveren wij geïntegreerde energieoplossingen die bijdragen aan het maken van duurzame en zelfvoorzienende systemen.

Wil je weten wat de overstap naar groene waterstof voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem hieronder contact op met onze energie experts.

Neem contact op met onze energie experts

Wil je meer weten over hoe onze innovatieve energieoplossingen jou kunnen helpen bij het behalen van betaalbare en duurzame energie? Neem dan contact op met een van onze energie experts via de onderstaande knop.

 Contact