Zon op water

Efficiente manier voor duurzame energieproductie door natuurinclusieve zonneparken.

Solinoor ontwikkelt op meerdere locaties in Nederland drijvende zonneparken met een totale energieproductie van 290 MW. Deze locaties zijn vaak (oude) zandwinlocaties en daardoor perfect geschikt voor duurzame energieopwekking door de aanleg van drijvende zonneparken. Zo worden de oppervlakten optimaal benut. Binnen onze projecten stimuleren we lokale participatie en hechten we veel waarde aan afstemming met de regionale energiestrategie en behoud van omringende natuur.

Photo-Match-R3-Solar-Panel-Labelled.jpg

Voordelen van onze drijvende zonneparken
  • Verbetering van natuur: Door natuur te integreren in onze projectontwerpen bouwen we aan zelfvoorzienende ecosystemen.
  • Hogere efficientie: Het koelende effect van het wateroppervlak zorgt voor een hoger rendement van de PV modules waardoor meer duurzame energie geproduceerd kan worden.
  • Optimaal ruimtegebruik: Door onbenut wateroppervlak te voorzien van zonnepanelen kan er efficient duurzame energie opgewerkt worden waarbij tegelijkertijd een bijdrage geleverd wordt aan de natuur.
Onze projecten

Om de omliggende natuur zo goed mogelijk te behouden en verbeteren, hanteren we een natuurinclusieve ontwerpstrategie. Een aantal van de elementen die we toepassen voor een naadloze integratie in de omgeving zijn onder andere groene eilanden en bio-manden, die fungeren als leefgebied voor organismen, vogels, vissen en ander onderwater leven. Doordat de panelen slechts een deel van het totale wateroppervlak bedekken, laten ze voldoende licht door voor een optimale ontwikkeling van plaatselijke ecosystemen. In combinatie met de hogere efficiëntie door lagere paneel temperaturen, kunnen drijvende zonneparken grote ecologische en financiële voordelen opleveren.

Ons team van ervaren energiedeskundigen werkt voortdurend aan het verfijnen van de techniek achter - en het design van onze zonneparken. Wil je meer weten over drijvende zonnepanelen of wat het voordeel voor jouw bedrijf kan zijn? Neem contact op met een van onze energie-experts via onderstaande knop.

Neem contact op met onze energie experts

Wil je meer weten over hoe onze innovatieve energieoplossingen jou kunnen helpen bij het behalen van betaalbare en duurzame energie? Neem dan contact op met een van onze energie experts via de onderstaande knop.

 

meer informatie