Zon op water

Efficiente manier voor duurzame energieproductie door natuurinclusieve zonneparken.

Solinoor ontwikkelt op meerdere locaties in Nederland drijvende zonneparken met een totale energieproductie van 290 MW. Deze locaties zijn vaak (oude) zandwinlocaties en daardoor perfect geschikt voor duurzame energieopwekking door de aanleg van drijvende zonneparken. Zo worden de oppervlakten optimaal benut. Binnen onze projecten stimuleren we lokale participatie en hechten we veel waarde aan afstemming met de regionale energiestrategie en behoud van omringende natuur.

Solinoor - Drijvend zonnepark Zaltbommel met uitzicht op de natuurlijke omgeving - Gelderland - Nederland - NL

Voordelen van onze drijvende zonneparken

  • Verbetering van natuur: Door natuur te integreren in onze projectontwerpen bouwen we aan zelfvoorzienende ecosystemen.
  • Hogere efficientie: Het koelende effect van het wateroppervlak zorgt voor een hoger rendement van de zonnepanelen waardoor meer duurzame energie geproduceerd kan worden.
  • Optimaal ruimtegebruik: Door wateroppervlak te gebruiken kan er efficient duurzame energie opgewerkt worden waarbij tegelijkertijd een bijdrage geleverd wordt aan de natuur.

Onze projecten

Met onze natuurinclusieve ontwerpstrategie streven we naar behoud en verbetering van de omliggende natuur. Onze drijvende zonnepanelen, met groene eilanden en bio-hutten, integreren we naadloos en bieden zo leefruimte aan diverse organismen. Door slechts een deel van het wateroppervlak te bedekken, laten we voldoende licht toe voor optimale ontwikkeling van lokale ecosystemen. Lagere paneeltemperaturen zorgen voor hogere efficiëntie en kunnen zo ook ecologische en financiële voordelen bieden. Neem contact op met onze energie-experts voor meer informatie via onderstaande knop.

Neem contact op met onze energie experts

Wil je meer weten over hoe onze innovatieve energieoplossingen jou kunnen helpen bij het behalen van betaalbare en duurzame energie? Neem dan contact op met een van onze energie experts via de onderstaande knop.

 Contact